به گزارش«نماینده»، محمدرضا سبزعلیپور رئیس مرکز تجارت جهانی ایران ضمن واکنش به اعتراضات اخیر مردم و تشنج آفرینی عده ای خاص طی روزهای گذشته در شهرهای مختلف کشور، نسبت به عواقب ناخوشایند آن هشدار داد و گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران مطابق قانون اساسی بر پایۀ جمهوریت و اسلامیت بنا نهاده شده در پی پیروزی انقلاب اسلامی سال 1357 طی یک همه پرسی عمومی با رأی اکثریت مردم یعنی 98.2 % آراء تثبیت شد و از ابتدای سال 58 اولین نظام «جمهوری اسلامی مردم نهاد» در ایران تشکیل و پایه ریزی شد. لذا جهت شفافیت موضوع و جمع بندی صحیح و قابل درک، ضروری میباشد تا ابتدا به نقش مهم مردم در شکل گیری و بقای نظام و حکومت ایران به اختصار اشاره کنم.
وی افزود: از آن تاریخ به بعد و با حضور قوی و قدرتمندِ مردم عزیزمان در صحنه سیاسی کشور، همه ساله انتخابات پی در پی و متعددی برگزار شده و با آراء مستقیم همین مردم، نمایندگان مجلس، رؤسای جمهوری، نمایندگان مجلس خبرگان رهبری و اعضاء شورای شهر و روستا انتخاب شده اند. جدای از اینکه این ملت تا به امروز با رأی مستقیم خود تمامی مقاماتِ ارشدِ نظام را برگزیده اند لکن باید یادآوری و تأکید نمایم که مردم همیشه با حضور خود در کف خیابانها و شرکت نمودن در راهپیمایی های سراسری، نظام خود برگزیده را پشتیبانی کرده و اجازۀ هیچ تعدی و تجاوزی به خاکِ ایران را به کسی نداده اند. این ملت طی 8 سال دفاع مقدس از جان و مال خود گذشتند و دشمن تا دندان مسلح و تحت حمایت قدرتهای بزرگ جهان را شکست دادند.
درکل، نظام اسلامی ایران هر حمایتی نیاز داشته این مردم جانانه از آن حمایت کرده اند، هر حضور پر رنگی احتیاج بوده باز هم همین ملت در صحنه حاضر بوده اند، جهت ادارۀ کشور و یا مقابله با حوادث غیرمترقبه از جمله سیل و زلزله و طوفان... و بازسازی خرابی ها هر کمبودی وجود داشته مجدداً همین مردم شریف کمبودها را جبران کرده اند. فلذا حضور گسترده و همه جانبۀ مردم در صحنه های مختلف مبین و نشان دهندۀ این واقعیت است که نظام اسلامی ایران، نظامی است مردم نهاد و مردم سالار که بدون حضور مردم، حکومتی است بی روح و شکننده!!! پس مردم، ولی نعمتان و سروران مسئولین و مقامات ایران هستند که احترامشان واجب و ضروریست.
علیپور اظهار داشت: اما همین ملتی که یار و یاور نظام بوده و ولی نعمت و سروران مسئولین و مقامات کشورمان محسوب میشوند، متأسفانه تمام سختی ها و فشارهای اقتصادی، کمبودها، گرانی و تنگی معیشت را نیز متحمل می شدند و صورت خود را هم بعضاً با سیلی سرخ میکنند.!! الحق و الانصاف مردمی با این ویژگیها و با این همه صبر، متانت و مهربانی مستحق بهترین زندگی و رفاه، بالاترین امنیت، بهره مند از شرایط معیشتی مناسب و نهایتاً محق داشتن اقتصاد، تولید و زندگی بهتری نسبت به وضع کنونی میباشند.
اما با این تفاسیر، غالباً شاهد این واقعیت تلخ هستیم که مسئولین امر از مردم غافل میشوند و همین غفلت ها، فشارها را بر مردم بیشتر و آنان را نسبت به آینده ناامید و بابت سختی معیشت و دیگر نابسامانی های اقتصادی و اجتماعی ناراحت و مکدر میکند.
این اقتصاددان گفت: در همین راستا، چند سالی است که مواردی از سوء مدیریت ها و نابسامانی های اقتصادی را به مسئولین ذیربط اعلام و درخصوص عواقب آنها هشدارهای لازمه را به ایشان داده ایم اما عمداً و یا سهواً، موضوعات مطروحه پیگیری نشده و یا بعضاً به ورطۀ فراموشی سپرده شده است.
مواردی از جمله: مشکلات پولی و بانکی، معضل مؤسسات مالی و اعتباری ورشکست شده، جلوگیری از ورشکستگی واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی، راه اندازی تولید و حمایت از صادرات غیرنفتی، ممانعت از گران شدن مکرر کالا و خدمات، پرهیز از اخذ مالیاتهای سنگین و علی الرأس، عدم ارائۀ آمارهای غیر واقعی و پرهیز از تمجید و خودستایی و... دهها مورد دیگر.!! لکن حاصل عدم توجه به موارد فوق، بوجود آمدن دره ای عمیق بین فقیر و غنی، بیشتر شدن فاصلۀ طبقاتی بین مردم و همچنین آغاز اعتراضات سپرده گذاران و مال باختگان مؤسسات مالی و اعتباری ورشکست شده طی چند سال گذشته بوده که متأسفانه روز به روز بر تعداد و میزان این مشکلات و اعتراضات افزوده شده است.!!
وی با اشاره به اعتراضات اخیر مردم مشهد و چند شهر دیگر افزود: نظرباینکه بیشترین مالباختگان مربوط به مؤسسات مستقر در استان خراسان بوده از جمله: (ثامن الحجج، مؤسسات دیگری با اسامی از همین دست، مؤسسه میزان، شرکت پدیدۀ شاندیز و... غیره) در نتیجه اعتراضات مالباختگان این شهر بیش از شهرهای دیگر بوده و عدم حل مشکل سپرده گذاران سراسر ایران علی الخصوص سپرده گذاران مشهدی، موجب شد تا این اعتراضات وسیعتر شده و در نهایت هفتۀ گذشته جمع دیگری از مردم مشهد نیز که به اوضاع نابسامان و بد اقتصادی معترض بودند، سپرده گذاران مشهدی را همراهی کرده و به اعتراضات آنان رنگ و بوی اقتصادی تری بدهند.!!
اعتراضات در روزهای اول آرام بود و شعارها نیز عمدتاً برعلیه گرانی، فساد، بیکاری، اختلاس و تبعیض داده میشد. اعتراضاتِ مسالمت آمیزِ دیگری با همین سبک و سیاق و همان شعارها قبلی در چند شهر دیگر از جمله تهران نیز برپا شد. تا اینجای کار هیچ مشکلی در بین نبود زیرا اعتراض آرام، حق مسلم و حق قانونی مردم ایران که بنوعی ولی نعمت و صاحبان این کشور محسوب میشوند میباشد اما از زمانیکه عده ای خاص از فرصت پیش آمده سوء استفاده کرده و با شورش و اغتشاش، جامعه را نا امن، اموال عمومی را تخریب و پرچم ایران را به آتش کشیدند، خود بخود امنیت ملی را به خطر انداخته و با سر دادن شعارهای سیاسی و هنجارشکن، اپوزسیون و کشورهای دشمن ایران را شاد کردند!! این عده سهواً و یا عمداً نه تنها امنیت ملی کشورمان را به خطر انداختند بلکه با تخریب اموال عمومی و با به آتش کشیدن پرچم ایران، تمام دستاوردهای مردمِ معترض به نابسامانی های اقتصادی را نیز زیر سوال بردند.!!
سبزعلیپور تصریح کرد: اعتراض مدنی و آرام حق مردم میباشد اما متأسفانه باید اعتراف کنم که ما هنوز فرهنگ اعتراض را نیاموخته و آنرا بلد نیستیم. زیرا هر تجمع اعتراضآمیزی بسرعت از شعارهای اولیه خود دور میشود و به خشونت میگراید. شاید علت آن هم این باشد که مجوز برای تجمعات به سادگی صادر نمیشود و وزارت کشور همۀ تجمعات و اعتراضات مدنی را نیز غیرقانونی مینامد.!! این در حالیست که قانون اساسی ما در اصل بیست و هفتم، راهپیمایی مردم را مشروط بر اینکه مسلحانه و مخل احکام اسلام نباشد مجاز اعلام کرده است. در کشورهائیکه تمرین دموکراسی بیشتری دارند، در یک روز و در رأس ساعتی مشخص هزاران نفر در مسیر معینی با حفاظت پلیس، راهپیمایی و اعتراض خویش را در موضوع معین و مشخصی اعلام میکنند و سپس هر یک به سرکار خود میروند و این یک امر عادی و طبیعی است. به همین خاطر وزارت کشور ما نیز باید اعتراض مدنی را به رسمیت بشناسد و در صدور مجوزها سختگیری نکند و مردم هم باید پایبند به قوانین و دستورالعمل های اعتراض مدنی باشند.
وی اظهار داشت: شعارها و خرابکاریهای عده ای خاص و جمعی از معترضین اصلاً شباهتی به اعتراض کنندگان به مشکلات اقتصادی (گرانی، اختلاس، فساد و تبعض) ندارد لکن انحراف در صفوف اعتراض کنندگان کاملاً مشهود است!! و به همین دلیل متأسفانه شعارها و عملکرد معترضین رنگ و بوی غریب و خطرناکی بخود گرفته است، فلذا مردم عزیزمان علی الخصوص جوانان باید هشیار باشند تا مبادا وارد بازی مبهمی شوند که خروج از آن دیگر در دست آنان نباشد زیرا با خشونت و بزن و بکش، هیچ سودی عاید کسی نمیشود و اگر کسی آتشی را روشن کند قطعاً تر و خشک را با هم میسوزاند که در این میان حتماً دست خودش نیز میسوزد. در این راستا باید عرض کنم که اغتشاش و هرج و مرج، هیجانات زود گذر، تخریب اموال عمومی نه تنها گرهی از مشکلات مردم باز نمی کند بلکه گرانی و مشکلات اقتصادی را بیشتر نیز میکند. نا امنی کشور، سریعاً ارزش ارزهای دیگر را بالا برده و ارزش پول ملی را کاهش میدهد. اجناس و کالاهای اساسی و مصرفی مردم توسط سود جویان و محتکرین به قصد گرانفروشی احتکار میشوند!! نا امنی، جرم و جنایت و معضلات اجتماعی روز به روز در جامعه بیشتر میگردد و دهها مورد از همین موارد منفی پی در پی رخ میدهد که ذکر تک تک آنان از حوصلۀ بحث خارج میباشد.
علیپور یادآور شد که مشکلات موجود کشور و مواردی که باعث دلخوری مردم عزیزمان شده مربوط به همه دستگاهها و مسئولین اجرایی کشور میباشد، پس هر دستگاهی در این میان سهمی دارد و باید سهم و نقش خودش را در این خرابی ها و بروز نارضایتی ها بپذیرد. در همین راستا توقع بر این است که هیچ مقامی از زیر تعهداتش شانه خالی نکرده و تمام مشکلات را به گردن این و آن و سایر قوا و دستگاهها نیاندازد. البته در این میان انتظارات مردم از دولت و شخص رئیس جمهور بیش از سایر قوا و دستگاههای دیگر میباشد.
رئیس مرکز تجارت جهانی ایران با اشاره و با تأکید مجدد بر اینکه مردم همیشه در صحنه ایران لایق بهترین خدمات و عالیترین معیشت هستند گفت: مردم عزیزمان استحقاق هرگونه تلاش برای بهبود وضعیت معیشتی، فرهنگی و اجتماعی را دارند و این باید در حافظه تمام مسئولین کشورمان باقی بماند که بواسطه حضور همین مردم است که مقامات ارشد و مسئولین کشوری در این مناصب قرار دارند و خدمت به مردم را باید در تمام مسیر، سرلوحه برنامههای خود قرار دهند و از امور جناحی و گروهی و هواهای نفسانی بپرهیزند. مردم شریف و ثروتمند ایران باید وضعیت بسیار مطلوبی داشته و در رفاه کامل باشند نه اینکه در آرزوی ابتدایی ترین نیازهای زندگی، شب را به روز برسانند.
نظر شما